Vadas felsál
4 fő részére
Nehézség:
nehéz
Kapcsolódó gyűjtemények
hozzávalók
- 1.2 kg marha felsál
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 10 dkg zeller
- 10 dkg vöröshagyma
- 5 dkg liszt
- 4 dl tejföl
- 3 dkg cukor
- 1 dl citromlé
- olaj
- só
- őrölt bors
- babérlevél
- ecet
- mustár
Elkészítés
A húst vékony szeletekre felvágjuk, alaposan kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, mustározzuk. Kevés olajat öntünk rá pácléként. Állni hagyjuk pár órán keresztül a hűtőben. Elősütjük, majd kivesszük a lábosból a húsokat, a visszamaradt olajban pedig megpirítjuk előbb a hagymát, majd a vékony karikára felvágott vegyes zöldséget. Egy kiskanál cukrot beleteszünk, majd annyi vizet, amennyi épp ellepi. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel (kihagyható) ízesítjük és felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket, és megpároljuk. Ha levét közben elfőtte, pótoljuk. Pótolhatjuk fehér borral is. Ha megpuhult a hús, kivesszük. A mártást hagyjuk, hogy kihűljön, majd turmixoljuk. Mustárral, kevés cukorral, ecettel és citromlével ízesítjük, majd tejfölös habarással sűrítjük. Tésztával tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.